Dupa o lunga pauza datorata unor probleme tehnice……am revenit!!!! Ne-am gandit la o delicioasa tarta cu portocale deoarece este inca sezonul lor.
Pentru aluatul de prajitura avem nevoie de : 220 g zahar, 150 g faina, 4 oua,150 g unt, 1 lingurita extract de vanilie, 3 lingurite gem de prune(albe).

Pentru inceput incingeti cuptorul la 160 C. Apoi taiati portocalele in felii subtiri si asezati-le intr-o forma rotunda de prajitura. Presarati zaharul peste feliile de portocale si dati la cuptor pana ce zaharul s-a topit si caramelizat usor. La mine a ramas putin suc deoarece portocalele au fost mai zemoase dar l-am scurs si l-am folosit la final.
Mixam ouale cu zaharul si extractul de vanilie pana isi dubleaza volumul. Apoi incorporam faina si untul topit.Turnam compozitia peste feliile de portocala caramelizate si apoi dam la cuptor pana capata o culoare aramie.
Cand prajitura este gata o scoatem din cuptor, asezam o farfurie deasupra si cu mare grija , rasturnam prajitura. Lasam prajitura sa se raceasca si o servim cu cateva ligurite generoase de crema de mascarpone si frisca.
Va doresc pofta buna!