Astazi am avut oaspeti foarte dragi noua si ne-am gandit sa ii delectam cu o prajiturica usoara, proaspata si in acelasi timp delicioasa.
Pentru prajitura cu crema mascarpone, frisca si coacaze, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat: 6 oua, 6 linguri zahar, 12 linguri faina, 200 gr coacaze rosii.
Pentru crema: 500 ml frisca, 200 g mascarpone, 200 grame branza fina(tip philadelphia),100 g zahar pudra, 1 esenta vanilie.
Pentru decor : 100 g ciocolata amaruie, coacaze.
Mod preparare: Batem albusurile pana devin tari, apoi adaugam zaharul si mixam pana optinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si vanilia si omogenizam compozitia.Adaugam faina si amestecam cu grija sa nu se lase compozitia. Compozitia o turnam intr-o tava si apoi presaram coacazele deasupra si dam la cuptor la foc mic cam 30 minute.
Batem frisca pana devine ferma. Adaugam zaharul pudra si batem pana devine tare. Adaugam branza si crema mascarpone,pe rand, cate putin pana se incorporeaza toata cantitatea.
Intindem crema obtinuta peste blatul(lasat la racit in prealabil). Razuim ciocolata deasupra si lasam cel putin cateva ore la frigider(eu am lasat peste noapte).Se portioneaza si se decoreaza dupa imaginatie.
Va doresc pofta buna!