Buna ziua dragii mei.Astazi am zis sa va incant cu un minunat tortulet cu crema de mascarpone si un delicios jeleu cu fructe de padure( multumesc Irina pentru increderea acordata :*…deoarece a fost o surpriza pentru cineva drag tie).
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat: 6 oua, 200 g faina, 1 praf copt, 200 g zahar, 3 linguri ulei, 1 esenta vanilie, 3 linguri cacao.
Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul, adaugam usor faina amestecata cu praful de copt, urmata de esenta vanilie, cacao si ulei. Se aseaza compozitia intr-o tava cu pereti detasabili si se da la cuptor cca 30 min sau pana trece testul scobitorii.
Pentru jeleu: 450 ml suc natural fructe de padure,10 g gelatina, 50-100 g fructe de padure(fragi, mure, afine).Se incalzeste sucul pana la punctul de fierbere, apoi se adauga gelatina(inmuiata in apa rece in prealabil) si se amesteca pana se dizolva gelatina. Se pune jeleul intr-o forma rotunda cu diametrul mic( a mea avut 15 cm) , se aseaza fructele de padure in jeleu si se lasa la rece cel putin 3 ore..preferabil peste noapte.
Pentru crema: 250 g mascarpone, 300 ml frisca, 200 g crema de branza, 1 cutie compot fructe asortate, 1 lingura zeama de lamaie, 100 g zahar.Se mixeaza prima data mascarponele, apoi se adauga frisca (batuta cu zaharul) si la sfarsit crema de branza si zeama de lamaie.
Asamblarea tortului:
Eu am folosit jumatate de blat peste care am pus putina crema de mascarpone si am presarat cateva fructe din compot.Apoi am asezat in mijlocul tortului jeleu de fructe de padure si am acoperit cu restul de crema amestecat cu fructele din compot.
Eu am incercat si o glazura dar nu a iesit cum a trebuit(data viitoare)…de aceea am decis sa va dau reteta fara glazura. Am imbracat tortul cu piscoturi cu cacao si l-am decorat cu frisca proaspata si fructe de padure.
Sper ca va place si va doresc pofta buna!