In aceasta seara venim cu o reteta draga mie si anume …tort cu crema de mascarpone si frisca….sincer ..o nebunie.Initial urmarisem o alta reteta, dar din motive tehnice, sa spunem 🙂 , am realizat cu totul altceva, dar foarte gustos. Pentru aceast tort avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru blat: 250 g faina, 1/2 lgt sare, 2 lg cacao, 300 g zahar, 120 g unt, 2 oua mari, 1 lgt vanilie, 240 ml iaurt , 1lgt otet, 1lgt bicarbonat, 1 praf de copt.
Pentru crema: 250 g mascarpone, 200 g crema de branza, 400 ml frisca, esenta de lamaie, 100 g zahar pudra si 200 g coacaze.
Mod de lucru: intr-un bol amestecati faina cu praful de copt, sarea, cacaua si lasati deoparte. In alt bol bateti bine untul 1-2 minute apoi adaugati zaharul si mixati 2-3 minute dupa care adaugati pe rand ouale si vanilia si mixati pana la incorporare. Adaugati apoi laptele batut. Cu mixerul la viteza mica (sau cu o lingura) incorporam in 3-4 etape faina si laptele batut incepand si terminand cu faina.Turnam aluatul de preferat in tava si dam la cuptorul bine incins pt cca 30 minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
Intr-un bol mixam crema de branza si mascarpone(acestea trebuie sa fie la temperatura camerei), pana obtinem o crema fina. Adaugam apoi esenta de vanilie si zaharul pudra, mixand pana la omogenizare.Separat batem frisca si incorporam cate 1-2 linguri mixand continuu.
Cu aceasta crema umplem tortul nostru si daca va aduceti aminte , eu am avut si niste coacaze si le am pus intre foile de blat , sub crema. Dupa ce am umplut tortul cu crema, folosim ceea ce ne a ramas sa il imbracam. se poate orna dupa imaginatie.Eu l-am ornat asa pentru ca acest tortulet a fost un cadou pentru o prietena draga mie.
Va doresc pofta buna!