Dragii mei buna seara! In aceasta seara avem o reteta super buna si usor de realizat. Este o prajitura cu crema de mascarpone si frisca, asezonata cu piure de zmeura.Nu contest ca aceasta reteta exista pe undeva dar eu chiar am realizat- o din propria mea inspiratie. Credeti-ma ca mai mult mi-am stors creierul sa-i gasesc un nume…..nu aruncati cu nimic in mine pentru titlu:))
Ingrediente:
1 pachet piscoturi, 250 g mascarpone, 400 g crema de branza fina, 500 ml frisca, 500 g zmeura(puteti folosi si capsuni daca nu aveti zmeura), 125 g zahar, esente (la alegere-eu am folosit de lamaie), 1 plic de gelatina.
Pentru decor: capsuni si 100 g ciocolata.
In primul rand se pun pe foc zmeura si cateva linguri de zahar brun si 2 linguri de apa, se lasa sa fiarba pana se formeaza un sos(cam 10 minute).Apoi se pune la inmuiat gelatina.
Intr-o tava rotunda (de tort) se aseaza piscoturile longitudinal ( insiropate in prealabil-eu am folosit suc de portocale).Se bate frisca , apoi se adauga putin cate putin, mixand la viteza mica, mascarponele, crema de branza, zaharul si esentele.
Gelatina o punem in cuptorul cu microunde pentru exact 30 secunde, apoi o amestecam in compozitie.Turnam compozitia in tava….la mine fiind piscoturile prea mari , le-am taiat de la jumatate si le-am asezat in interior ca un alt rand…si de aici ideea de coronita 😀 . Pentru decor am folosit 4 capsuni “scaldate” in ciocolata topita si inca putina ciocolata imprastiata pe ici colo.
Va doresc pofta buna!