Ecler cu crema de vanilie!

Este greu de crezut, dar am facut si am mancat pentru prima data ecler de casa , acum cateva saptamani.Pentru o prima incercare eu zic ca au iesit destul de bune.Sa vedem ce anume ne trebuie pentru a duce la bun sfarsit aceasta reteta.

BeFunky_P2140019.jpg

Ingrediente pentru coji:

  • 125 ml apa
  • 125 ml lapte
  • 100 gr unt
  • 150 gr faina
  • 4 oua
  • sare

Mod de preparare

Intr-o craticioara punem la foc apa, laptele, sarea si untul, amestecand usor si continuu, pana se incalzeste laptele si untul se topeste in totalitate.Adaugam apoi faina si amestecam pana se omogenizeaza bine si obtinem acel aluat pripit, pe care il amestecam cateva minute pe foc, in asa fel incat sa scoatem cat mai multa apa din aluat.Dupa ce s-a racit putin,mixam bine aluatul, adaugand cate un ou,pe rand, pana se incorporeaza bine. Cu ajutorul unui pos (poche), punem aluatul in tava in formele dorite si lasam la cuptor 10 minute la 190º C si apoi inca 20 minute la 180º C, fara a deschide usa cuptorului.

BeFunky_P2140017.jpgDupa ce s-au rumenit frumos, scoatem cojille din cuptor si le lasam sa se raceasca frumos, cat timp noi ne ocupam de crema.

Ingrediente pentru crema

  • 500ml lapte
  • 3 oua
  • 60 gr faina
  • 1 pastaie de vanilie sau 1 lingura extract natural de vanilie.
  • 100 gr zahar

Amestecam bine ouale cu zaharul si apoi faina, astfel incat sa aiba consistenta unei creme.Laptele il punem la fiert cu pastaia de vanilie(taiata pe lung). Cand incepe a fierbe, scoatem pastaia si oprim focul, pentru a adauga, amestecand compozitia de oua si faina. Pornim din nou focul si amestecam in continuu pana se ingroasa crema.Lasam crema sa se raceasca, dupa care o mixam bine, ca sa nu aiba cocoloase.

BeFunky_P2140006.jpgNe folosim iarasi de un pos(poche), pentru a umple, cojile taiate pe lateral lung,cu crema noastra.Optional in crema se poate adauga si frisca,dupa gust.Eu am preferat crema simpla.

Dupa ce sunt umplute, eclerele noastre asteapta glazura. Eu am folosit ciocolata de menaj, topita cu putin unt, si cu ajutorul unei pensule, le-am “pictat”.Nu sunt ele foarte aspectuoase, dar cu sigurante sunt gustoase.

BeFunky_P2140013.jpgVa doresc pofta buna!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s