A iesit soarele si de dimineata se preconizeaza a fi o zi superba, deci putem spune fara idoiala ca se apropie primavara.Si ca sa fim mai aproape de anotimpul mult dorit si indragit, am zis sa ne delectam cu o prajitura cu visine si migdale, foarte simplu de preparat.
Ingrediente pentru o tava mare š
-8 oua
-300 gr zahar
-300 gr faina
-1 plic praf de copt
-1 lingura zahar vanilat(eu l-am preparat in casa)
-150-300 gr visine fara samburi
-coaja rasa de la o lamaie.
-8 linguri ulei
-fulgi migdale cat doriti
Mod de preparare
Separam ouale si batem albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat.Apoi adaugam ouale amestecate la randul lor cu uleiul si mixam totul. Faina cu praful de copt, esenta de vanilie si coaja de lamaie se incorporeaza in compozitia obtinuta.Toata aceasta compozitie se pune intr-o tava acoperita cu hartie de copt, iar deasupra punem visinele distribuite in asa fel incat sa acopere toata compozitia.Adaugam si niste fulgi de migdale si dam la cuptor cam 25-40 minute la foc potrivit.
Dupa ce s-a copt , lasam prajitura sa se raceasca, o portionam cum dorim si glazuram cu zahar pudra si fulgi de migdale.
Va doresc pofta buna!