Astazi este o zi mohorata, cu vant puternic si frig. Si daca tot suntem fortati sa stam in casa, haideti sa ne delectam cu ceva deosebit –ciocolata alba de casa cu merisoare si fructe uscate– un deliciu.
Pentru a duce la bun sfarsit aceasta reteta avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 450 g zahar
- 200 ml apa
- 150 g unt
- 1/2 esenta de rom
- 500 g lapte praf
- 130 g merisoare uscate
- 80 gr mix de fructe uscate(se gasesc foarte usor in comert)
Intr-o craticioara punem la fiert ,la foc mediu,zaharul si apa pentru 5-6 minute,nu mai mult.Trebuie sa obtinem un sirop dens,nu foarte fluid sau foarte gros.De el depinde reusita ciocolatei,daca e prea subtire ciocolata va fi moale iar daca e prea gros ,ciocolata se va sfaramita.Adaugam apoi untul moale(nu de la frigider)peste siropul format,esenta si laptele praf amestecand bine pentru omogenizare.
Incorporam merisoarele si fructele uscate. Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam ciocolata, apoi punem la frigider cateva ore (3-4). Cand s-a intarit o taiem in patratele sau dupa cum dorim.
Va doresc pofta buna!